En guide til Polterabend

Jeg har aldrig selv været hovedpersonen til en polterabend, men jeg har været med til at planlægge et par stykker. Så selvom jeg ikke har været ‘offer’, om man vil, så ved jeg en ting eller to om at afholde en superfed polterabend.

En polterabend er traditionelt set en aften (et par uger før brylluppet), hvor man fejrer brudeparret med manér. Selve ordet polterabend er en sammensætning af to tyske ord, der betyder buldre og aften. De fleste ved godt hvad en polterabend handler om, men selv hvis man ikke gjorde, så kan man vist udlede en del bare af ordet.

I Danmark blev det først en fast tradition i 80’erne, at afholde polterabend – men heldigvis for os festaber, så er det efterhånden en fast tradition.

Gode tips

Det første tip jeg vil give dig, er at forholde dig til brudgommens ønsker. Det er, trods alt, hans dag – så sæt en ære i at arrangere en dag, der også gør ham glad. De fleste mænd kan jo godt lide fest og farver, så det er sjældent et problem, at brudgommen er alt for konservativ.

Overvej hvordan festen skal afholdes. Skal i leje et lokale, har i brug for udlejningsmaskiner såsom fadølsanlæg eller jukebox, har i nok borde og stole? Det er heldigvis muligt at finde udlejningsudstyr i hele landet, men det kræver jo, at man har tænkt tanken på forhånd. Jeg kan varmt anbefale, at du hiver fat i den lokale udlejer af festudstyr – og tager en god , uforpligtende snak med ham eller hende.

Pas på at tidsplanen ikke bliver for presset. I skal helst have en sjov og dejlig dag, så pas på at du ikke planlægger en alt for mange ting. Der skal bruges en masse tid på hygge, øl og sjov. Hvis I ikke når at more Jer nok hvert sted, så bliver alle arrangementer lige pludselig en pligt.

Slutteligt vil jeg blot ønske dig en rigtig fed dag. En god polterabend knytter, om muligt, venskaberne endnu tættere – og det er sjældent, at man ikke får en oplevelse for livet. Hvis du har en god historie involverende en polterabend, så skriv den endeligt i kommentarerne.

Disclaimer

1 comment on En guide til Polterabend

  1. åh, ja. Polterabend. Det betyder jo, at man har fundet kærligheden og den rette person at dele livet med. Skønnere kan det da ikke være 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *