At bo i København

Det har været en stor behagelighed for både min søster og mig, at vi de senere år har kunnet overnatte hos vores mor, hver gang vi har haft et ærinde i København. Men det er snart slut nu, for vores mor døde i sidste måned i en alder af 88 år, og nu skal vi have solgt den andelslejlighed, hun har boet i de seneste syv år, efter at vores far døde.

Den gang valgte hun at sælge det hus i Gentofte, hvor min søster og jeg er vokset op, for huset var for stort til hende, og hun ville gerne tættere på centrum af byen, fordi hun altid har været en flittig bruger af storbyens kulturudbud.

Min søster og jeg har aftalt, at jeg nu skal kontakte en ejendomsmægler i København – http://www.kbhmaeglerne.dk/om-kbh-maeglerne/hvorfor-kbh-maeglerne/ – for at få sat mors lejlighed til salg. Der er ikke de store problemer med at få fastsat en pris, for vi har af den pågældende andelsboligforening fået at vide, at der på den type boliger er en lovmæssigt fastsat maksimalpris, og i den andelsboligforening er alle lejligheder hidtil blevet handlet til netop den maksimale pris, fordi der er tale om lejligheder med en meget attraktiv beliggenhed.

Men jeg vil naturligvis alligevel forsøge at finde den bedst mulige mægler til opgaven, så for det første går jeg udelukkende efter mæglere, der sælger efter princippet solgt eller gratis, for vi ønsker naturligvis ikke at have udgifter på et salg, der ikke bliver gennemført. Altså sådan noget a la dette: http://www.kbhmaeglerne.dk/om-kbh-maeglerne/solgt-eller-gratis/

Min mand har også påpeget, at jeg skal sørge for at have ordentligt styr på det ejendomsmægler salær, som der naturligvis bliver tale om, når lejligheden bliver solgt. Han mener nemlig, at der kan være ganske store forskelle på den slags salær, så det skal nedfældes i en kontrakt, hvad ejendomsmægleren skal tjene på at få gennemført salget.

Jeg er nok en smule famlende i den her opgave, for jeg har aldrig tidligere beskæftiget mig med salg af bolig, for det har begge de to gange, vi selv har været i den situation, været min mand, der har taget sig af det hele med hensyn til kontakten til ejendomsmægler og den slags.

Han har også tilbudt at hjælpe mig i denne situation, men jeg har besluttet mig for at tage det som en udfordring og selv løse opgaven. Jeg skal naturligvis have min søster med på sidelinjen, men hun har nu den sikre overbevisning, at jeg er den bedste af os to til at klare den opgave.

Da jeg var i kontakt med formanden for mors andelsboligforening, spurgte jeg ham, om han kunne anbefale en bestemt mægler, og det ville han gerne. Han pegede på et firma, som han vidste har stor erfaring i at sælge andelslejlighed, fordi netop det firma har stået for salget af flere af de øvrige lejligheder i den andelsboligforening.

Derfor har jeg ringet til den pågældende ejendomsmægler, og vi har nu aftalt, at jeg på tirsdag skal komme til København, så vi sammen kan kigge på mors lejlighed og aftale vilkårene for et salg.

Disclaimer

1 comment on At bo i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *