Fodboldgolf – Danmarks nye store sportsgren

Rundt omkring i Danmark er der begyndt at dukke baner op, der lægger græs til en ny sportsgren; fodboldgolf (fodgolf). Som navnet muligvis afslører, så er det mødet mellem fodbold og golf, men det betyder dog ikke, at man behøver at være en Messi eller Tiger Woods for at være med, da det kan spilles af hele familien – også af dem, der aldrig har rørt en golfkølle eller haft et par fodboldstøvler på. Grundlæggende er golfbolden byttet ud med en fodbold og golfkøllen med ben og så har hullet fået vokseværk, så fodbolden kan sparkes i. Det handler således om at få bolden i hullet med færrest mulige spark gennem de mange baner med alverdens forhindringer, så der kan findes et passende niveau til alle og kan spilles af både nybegyndere og øvede.

Hos Dansk Fodboldgolf Union (DFGU) er der et kort over, hvor fodboldgolfbanerne kan findes og her fremstår det tydeligt, at Jylland dominerer. Men med stigende popularitet vil der også komme nye klubber, så det bliver muligt at dyrke denne sport i hele landet.

Fodboldgolf spilles af mange som underholdning, sammenligneligt med gokart, minigolf og paint ball, hvor familier, firmaer eller fodboldklubber kan tilbringe en sjov eftermiddag sammen. Langt de fleste fodboldgolfklubber har derfor også mulighed for at nyde medbragt mad og drikke i hyggelige omgivelser, hvor der endda nogle steder er grill til fri afbenyttelse eller servering til større arrangementer. Et af disse steder er eksempelvis Nymarksminde.

Spillet er endnu så nyt, at der ikke er nogle officielle regler, men der findes et vejledende regelsæt hos DFGU, der dog ikke kan dække alle baner, da der ved visse huller er specialregler og man må i sådanne tilfælde følge instrukserne ved den enkelte bane.

Får man blod på tanden efter en dag med fodboldgolf, så er det muligt at spille det på et højere og mere professionelt plan, idet at DFGU har en samlet oversigt over talrige tuneringer i de danske klubber. Der er endvidere siden 2010 årligt blevet afholdt DM i fodboldgolf på forskellige baner i Danmark, hvor der kåres både herre,- og damesingle samt herre,- og damedouble. Også i udlandet har fodboldgolf stigende popularitet og der afholdes derfor VM i fodboldgolf, senest med Sverige som værtsland, hvor Danmark fik hele 10 spillere i top 15.

På DFGU’s hjemmeside kan man også følge med i nyheder inden for sportsgrenen, melde sig ind i deres Facebook-gruppe eller deltage i et fodboldgolfsforum, hvor man kan mødes og udveksle erfaringer med andre fodboldgolfsentusiaster. Sporten kan blive langt mere end en enkelt hyggelig dag, da der er mulighed for at forbedre sig med endnu sværere baner eller dygtige og erfarne modspillere, og derigennem få en udfordrende hobby med et stærkt socialt netværk.

Fodboldgolf er altså en forholdsvis ny sportsgren, der hverken kræver dyrt sportsudstyr eller erfaringer fra enten golf eller fodbold. Med den stigende interesse og fortsatte åbning af nye klubber og baner, så bliver det lettere at kunne prøve kræfter med en ny og anderledes sportsgren – om det så er for en eftermiddag eller som springbræt mod VM medaljerne.

 

Disclaimer

1 comment on Fodboldgolf – Danmarks nye store sportsgren

  1. Hverken fodbold eller golf kan fange min interesse. Det er mere interessant at se maling tørre i 12 timer, end det er at se fodbold i 5 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *