Datasikkerhed er essentiel

Uanset om du er en privat virksomhed eller en offentlig instans, så vil datasikkerhed under en eller anden form næsten uundgåeligt være et aspekt, som du bør beskæftige dig med.

Du har muligvis egne forretningskritiske date eller måske opbevarer du kundedata, som andre på ingen måde må få indblik i. Under alle omstændigheder påhviler der dig et ansvar, som du bør være bevidst om.

Utilsigtet adgang til data kan nemlig i nogle tilfælde være en katastrofe. Og katastrofer er selvfølgelig noget, som man med al vold og magt bør undgå.

Men datasikkerhed handler ikke kun om utilsigtet adgang til data. Det handler også om at sikre data i tilfælde af systemnedbrud, fejlsletninger eller andre situationer, hvor tab af data kan forekomme. Så en god backupstrategi er altså også en del af grundlaget for at etablere en god datasikkerhed.

Langt de fleste har ikke selv den know-how der skal til, for at beskrive og fastlægge en god backupstruktur. Derfor vil det næsten altid være en god idé at inddrage en samarbejdspartner, som har de rette kvalifikationer til at kunne klare denne del af jobbet. Efterfølgende vil mange virksomheder dog sagtens selv kunne stå for de daglige rutiner, som er involveret i håndtere den fastlagte backupstrategi.

Husk også løbende at evaluere og teste den valgte backupstrategi. En løbende og tilbageværende vurdering af den valgte løsning er altid en god idé og det er selvfølgelig er afgørende for systemets anvendelighed, at backup og strategi rent faktisk også fungerer i praksis, når der bliver brug for den. Så derfor skal dette selvfølgelig også afprøves regelmæssigt.

Det er stort set umuligt at gardere sig 100% mod nedbrud, fejlbetjening eller lignende problemer med it-driften. Men med en fastlagt og gennemarbejdet strategi, kan man komme langt.

 

 

 

Disclaimer

1 comment on Datasikkerhed er essentiel

  1. Jeg kan ikke være mere enig! Man har jo efterhånden også hørt og set om temmelig mange episoder med online brugerprofiler, hvor der ikke er styr på datasikkerheden og login-koder etc. falder i de forkerte hænder. Tænk bare hvor kedeligt det vil være, hvis de forkerte får adgang til ens facebook konto, dating profil, twitter konto eller lign. Det kan være en katastrofe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *