Betaling for piskesmæld

Selvom vejbelægningen er god her i Danmark, og selvom vi ikke har de der store naturkatastrofer, der medfører at vejene er totalt ødelagte, så sker der alligevel en del trafikulykker. Måske er det ikke de helt store trafikulykker. Men bare de der små, der involverer, at en klovn af en bilist kører op bag i din bil. Og nu sidder du med smerter i nakken og hovedet. Du har fået et piskesmæld. Og ja, der er endnu ikke gået 48 timer, siden han kørte op i din bil. Men dine smerter er faktisk ret alvorlige. Så du må til lægen. Og du skal skynde dig. Du skal nemlig have registreret, hvad der er sket indenfor 72 timer, hvis du skal gøre dig håb om at kunne få erstatning for piskesmæld, som følge af den trafikulykke, der skete i forgårs.

Det er vigtigt

Og ja, det kan godt være, at det lyder som om jeg skælder ud, men du burde have været forbi din læge allerede i går. Jo hurtigere du får registreret, hvad der er sket efter sådan en ulykke, jo bedre og desto stærkere står du i en situation, hvor du skal have erstatning fra bilistens forsikringsselskab. Piskesmæld er nemlig en af de former for skader, som det er meget svært at ’bevise’. Et piskesmæld kan ikke røgten fotograferes, sådan som et knoglebrud eller en fraktur kan. Det kan heller ikke scannes. Og det kan ikke ses på din krop, sådan som det ville kunne, hvis du var blevet skåret af splintret glas.

Ind i sygdomsjournalen

Så, du må hellere gå til lægen nu og få episoden med trafikulykken skrevet ind i din sygdomsjournal. Det er nemlig sådan, at når du har piskesmæld, så giver det dig ikke kun fysiske smerter i nakken og hovedet. Et piskesmæld kan nemlig også give dig problemer med at kunne koncentrere dig, huske eller med at sidde foran en skærm. Og er det tilfældet, så kan det være, at du skal sygemeldes fra dit arbejde – i ret lang tid. Det kan føre til, at du ikke får den løn, som du ellers skulle have haft.

Og hvorfor skal du gå til lægen nu? Kan du ikke gøre det om et par dage, hvor hovedpinen eventuelt har fortaget sig? Nej, du skal gøre det nu. Som jeg sagde før: Et piskesmæld skal registreres senest indenfor 72 timer efter ulykken. Ellers så får du og din erstatningsadvokat problemer med forsikringsselskabet, som skal betale erstatning til dig.

Erstatningsadvokater skal på banen

Og ja, du vil få brug for hjælp fra en af de mange dygtige erstatningsadvokater, der findes. Det er nemlig ikke nemt at ’tale’ med store forsikringsselskaber. Især ikke, når du ikke kan koncentrere dig. Forsikringsselskabet vil jo gøre alt for, at du ikke skal have erstatning. Det er en udgift, selskabet ikke ønsker sig. Men du har et krav og det skal opfyldes. Og din erstatningsadvokat vil få stor gavn af at kunne fremvise bevis for at dit piskesmæld er opstået i forbindelse med trafikulykken. Så: Få din partner til at køre dig til lægen – eller få fat i en taxa og gå til lægen – nu.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *