Billigste bærbare

Jamen, hvis du alligevel skal på ferie på Gran Canaria, så skal du da ikke købe en ny bærbar computer herhjemme, for de er ikke så lidt billigere dernede, sagde min kollega Lars, da vi for nu snart to måneder siden i frokostpausen kom til at snakke om computere. Jeg nævnte, at den bærbare computer, jeg for nogle år siden fik foræret af min bror, der ville have en ny og mere effektiv en af slagsen, nu var tjenlig til at blive sendt på pension, så jeg måtte ud at finde en ny.

Og så var det, at Lars fortalte om sin ferie på Gran Canaria sidste år, hvor han havde opdaget, at enhver form for elektronik var temmelig meget billigere dernede end herhjemme, og han havde selv valgt at købe en tablet til sin søn, som længe havde ønsket sig sådan en.

Jeg lod mig lokke af Lars’ beskrivelse, så da vi kom på ferie på Gran Canaria, gik jeg straks i gang med at kigge nærmere på mulighederne. Og det gik op for mig, at Lars helt sikkert havde ret, for der vare masser af bærbare computere af anerkendte mærker til priser, der gjorde, at man kunne spare noget mere end 1000 kroner i forhold til priserne derhjemme. Jeg ville ønske, jeg ikke havde ladet mig lokke men i stedet havde handlet direkte hos Notebookonline – det havde været nemmere og billigere.

Så jeg købte en notebook af et godt mærke og godtede mig over besparelsen, som så vidt jeg kunne huske var på næsten 1.500 kroner. Men jeg blev klogere allerede et par uger efter ferien, for pludselig fik jeg problemer med strømforsyningen på computeren, og da jeg søgte hjælp i en specialforretning her i byen, fik jeg at vide, at jeg bare skulle have et nyt batteri til bærbar, så ville den sag være i orden.

Det fik jeg så, og manden i butikken var så elskværdig at fortælle mig, at det i nogle lande med lidt dårligere moral, end hvad vi er vant til, er ret almindeligt, at man udskifter de originale batterier til bærbare computere med nogle sekundavarer, som ikke holder ret længe. Det tjener de så lidt ekstra på i disse useriøse butikker.

Og så ville skæbnen, at der kun gik yderligere tre uger, før jeg igen måtte på besøg i den stedlige forretning med reservedele til computere. Problemet var, at skærmen på min bærbare computer var blevet så dårlig, at det efterhånden var blevet svært at læse almindelig tekst på internetsider eller anden form for tekst. Og billeder kunne jeg godt opgive, for de var så slørede, at det var umuligt at se, hvad de forestillede.

Ekspedienten, som jeg nu næsten kendte, fortalte, at jeg da sagtens kunne få et nyt display til notebook, og han ville hjertens gerne sælge mig sådan et og endda montere det for mig. Det tog jeg imod, da han fortalte, at udover batteri og display er der ikke de store muligheder for at snyde med kvaliteten, så jeg kunne nok regne med at have en funktionsdygtig computer nu. Men alt i alt blev den dyrere, end hvis jeg havde købt den herhjemme.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *