Biopejsen sørger for hyggen

Biopejsen har vundet stor popularitet hos danskerne, og det er bestemt til at forstå. Biopejsen er nemlig billig, nem at vedligeholde og så skaber den hygge i stuen, i sommerhuset eller på terrassen. En biopejs soder ikke, er lugtfri og så er den ovenikøbet billig.

Men hvad er en biopejs egentlig? En biopejs er på sin vis det samme som en almindelig pejs eller brændeovn – og så alligevel slet ikke. De har dog det til fælles, at de leverer varme, en flot flamme og bidrager med hygge til hjemmet. Der hvor en biopejs dog adskiller sig fra en almindelig pejs eller brændeovn, er ved at den brænder på det organiske bioethanol.

Bioethanol er et organisk produkt, der er udvundet af eksempelvis kartofler og majsroer. I og med at biopejsen ikke brænder på kul eller træ, kræves der ikke tilslutning af skorsten. Ligeledes soder bioethanol ikke, hvorfor du kan have en tændt biopejs i stuen uden problemer.

Forskellige modeller til forskellige folk

En af de rigtigt fede ting ved en biopejs, er at de kommer i mange forskellige modeller – og dermed også i mange forskellige prisklasser. Du kan eksempelvis finde både væghængte og stående biopejse. Det betyder, at langt de fleste kan finde en biopejs, der passer ind i netop deres hjem.

Men hvordan kan biopejsen så bruges bedst, tænker du måske? En anden fordel ved en bio pejs er, at den faktisk kan bruges dér, hvor man synes den passer ind. Du kan finde en mindre biopejs til værelset eller terrassen – medens du kan vælge en stor, væghængt model til stuen. Mulighederne er uendelige, og da biopejsen ikke kræver tilslutning af skorsten, er det kun fantasien der sætter grænser for placeringen.

En anbefaling herfra, når du bruger din biopejs er, at du sørger for at have et vindue eller en dør på klem. Ild opbruger nemlig ilten i lokalet (ligesom et stearinlys), så for at sikre indeklimaet er det en god ide med tilgang af frisk luft. Udover dét, er der ikke mange forbehold forbundet med at bruge en biopejs.

Hvis du gerne vil have en biopejs til dit hjem, så kan du finde et stort udvalg her: http://www.cc-trading.dk/biopejs_31.html

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *