Gamle gryder

Det har været temmelig dyrt, men det har også på en måde været hyggeligt at få købt en masse møbler og diverse udstyr til vores nye sommerhus, som blev færdigbygget for en måneds tid siden. Vi fandt sidste år ved en tilfældighed en sommerhusgrund med en helt unik beliggenhed tæt ned til en ret stor sø her i Midtjylland, hvor vi har boet hele vores liv.

Da vi var kommet i den situation, at vores almindelige parcelhus efterhånden var blevet helt gældfrit, var der kommet godt med luft i økonomien, så vi valgte at købe grunden og få bygget et sommerhus helt efter vores egne ønsker.

Og så stod vi for ikke så længe siden i den situation, at vi skulle ud at købe møbler og forskelligt udstyr til sommerhuset. Vi har planer om at bruge det rigtig meget, så vi har fra starten valgt, at vi ikke vil slæbe ret meget frem og tilbage mellem vores faste bolig og sommerhuset.

Det har så ført med sig, at vi har købt en masse nye ting, som vi i første omgang vil have hjemme i helårshuset og så flytte de hidtidige ting som støvsuger og den slags ud i sommerhuset. På et enkelt punkt slap vi nu for at skulle bruge penge på et stykke køkkenudstyr, for da vi havde sølvbryllup sidste år, fik vi i gave hele to nye kaffemaskiner, så den ene af dem stod stadig i den originale emballage, så den har vi nu stillet ud i sommerhuset.

Med hensyn til møblerne har vi valgt at købe nye til sommerhuset og beholde de møbler, vi har herhjemme i vores helårshus. Det har været ret spændende at finde de helt rigtige møbler til sommerhuset, men vi er selv godt tilfredse med vores valg, og vi synes, at de nye møbler klæder sommerhuset rigtig godt.

Vi har brugt en mindre formue på køkkenudstyr og service, og når man er i den situation, at sådan et sommerhus skal monteres helt fra bunden, går det da i hvert fald op for en, hvor dyrt den slags udstyr er.

Her forleden dag var vi hos en isenkræmmer, hvor vi blandt andet købte to stegepander fra Scanpan – vi skulle have købt dem billigere her –  som er et mærke, vi har holdt os til de senere år, fordi både min kone og jeg synes, at de er gode at lave mad på. Vi har også længe ønsket os nogle nye kasseroller og gryder, men vi har ikke før nu fået taget os sammen til at udskifte vores gryde, som alle er i rustfrit stål, så de reelt er uforgængelige og egentlig stadig holder sig pæne.

Men nu har vi købt to Le Creuset gryder, som vi dog vælger at beholde herhjemme og så sætte et par af de gamle ud i sommerhuset. Jeg var lige ved også at købe en ekstra Sodastream maskine til brug i sommerhuset, men min kone protesterede og sagde, at den bruger vi jo udelukkende, når vi har besøg af vores børnebørn, og i fremtiden bliver det nok mest i sommerhuset, så vi behøver ikke to.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.