Hvor bliver vægttabet af?

Er du også et af de mennesker som shopper slankekure. Det vil sige at du er på en slankekur, den virker ikke helt for dig, så finder du en anden slankekur som lover guld og grønne skove på kort tid. Den falder du også igennem. Alt imens du går og ikke kan forstå hvor vægttabet bliver af.Hvad enten du er på Dukan kuren, 5:2 kuren eller nogle af alle de andre slankekure, så er budskabet helt klart: En slankekur i sig selv gør det ikke.

Hvis du er en af de personer som har følt sig truffet under mit første afsnit, så er det her til dig. Det er ikke slankekurene der er problemet, det er dig som person der er problemet. Faktisk er det også din tilgang og dine holdninger og forventninger der er problemet.

Det tager lang tid at blive overvægtig, faktisk tager det mange gange flere år inden man har opnået en kampvægt som er over de 0,1 tons. I den periode hvor du har overspist og taget på for at opnå det niveau du er på nu har du faktisk presset din krop meget – det har været et hårdt arbejde.

Nu forventer du at du med en mirakelkur kan tilbageføre flere års hårdt arbejde og overspisning blot ved at spise obskure madvarer i en bestemt sekvens. Det er her jeg mener at det er dine holdninger der er problemet, hvordan kan du tro at du med viljens kraft i løbet af et par dage kan tilbageføre års overspisning?

Det kræver også hårdt arbejde at komme af med vægten, du skal nu betale for alle de år du har misligeholdt din krop, overspist og taget på så du nu er overvægtig. Det hænger ikke helt sammen – vel?

Jeg er sikker på at alle de slankekure du har været på rent faktisk har virket, det ville være mærkeligt andet. Problemet har været din motivation og din virkelighedssans. I virkeligheden kommer der ikke nogen og tager din vægt fra dig og siger til dig at du fortjener at slippe af med den, fordi du nu har været 4 dage på slankekur.

Den eneste vej ud af overvægten, er at ændre din mentale indstilling til dig selv og den indsats der skal lægges i at komme af med overvægten. Det sidste du skal gøre er at gå på slankekur. Det første du skal gøre er at gøre op med dig selv om du er villig og indstillet på at tage kampen een gang til, nu med modsat fortegn. Det er hårdt arbejde, og hvis ikke du brænder for det og gerne vil give det en skalle, så skal du ikke starte.

Som jeg startede med at skrive betyder det ikke noget om slankekuren hedder det ene eller det andet, det der er vigtigt er din mentale tilgang til det hele og hvorvidt du har dem mentale stamina til at se det igennem.

Stop med at shoppe slankekure og tag ansvar for dig selv, kom ind i kampen og indse at det kræver lige så stor en kamp at komme af med kiloene som det tog at tage dem på

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *