Mere fart på skuden

Vi har jo den her hjemmeside, der i dag er gået hen og blevet vores primære kanal til salg og kundeemner, og den er blevet det efter en ret speciel overhaling, som vores webprogrammør helt havde glemt at sørge for. Nå  men jeg må hellere begynde med begyndelsen for forståelsens skyld. Vores hjemmeside blev helt nybygget i begyndelsen af 2014, og den var og er simpelthen så flot og nem at finde rundt i. Vi havde også vores webprogrammør til at sikre, at det der med SEO var på forkant, så hjemmesiden var så Google-lækker som muligt. Men uanset hvad han gjorde, fik vi ikke rigtigt nogen gode poster i Google. Og via vores Analytics kunne vi også se, at rigtig mange forlod os hurtigt igen – faktisk efter kun at have set en enkelt side på hjemmesiden.

Det var hastigheden!

Hjemme hos mig selv og på vores kontor har vi 200mbit internetforbindelse, og vores hjemmeside var altid drønhurtig. Men så en dag var jeg på besøg hos min gamle mor, der jo sidder med en ganske almindelig internetforbindelse, og da jeg besøgte vores hjemmeside fra den, så jeg, at det gik helt vildt langsomt med at indlæse den.

Jeg satte min webprogrammør på at finde en løsning, men han måtte give op. I stedet fandt han frem til en mand, der hedder Kim Tetzlaff, som driver en virksomhed, der er specialiseret i at hastighedstrimme hjemmesider. Det hedder vist egentlig hastighedsoptimering – kært barn har jo mange navne, ikke?

Her er forklaringen på det, han laver: http://kim-tetzlaff.dk/hastighedsoptimering/

Tuningssæt til hjemmesiden

Nu skal jeg ikke her trætte dig med en masse teknisk, for jeg fatter ikke en bjælde af det alligevel, men jeg kan bare slå fast, at der sket ting og sager, da han først gik i gang. Da han startede, var den gennemsnitlige såkaldte loadtid på 4, 3 sekunder, og da han var færdig, var den på 1,2 sekunder! Det var jo en helt anden oplevelse for vores gæster, og jeg skal lige love for, at Google også fik en anden oplevelse. Vi drønede op på side 1 med stort set det hele 🙂

Så tag lige og gør dig selv en tjeneste: Få tjekket, at hastigheden på din hjemmeside er i orden!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *