Savner mit Paris

Når jeg, som nu, bare sidder herhjemme og lytter til musik, så længes jeg ofte ud. Ud i Europa, som er det mest spændende kontinent, jeg kender. Kulturen er så rig. Her er så mange forskellige indtryk at få og bearbejde. Det er da ikke underligt, at de største musikere, digtere, skuespillere, forfattere, mediefolk mv. har hjemstavn i Europa. Det skal man ikke kimse ad. Også selv om de fleste, at de mest kendte, først blev kendt, efter at de var blevet afvist her i Europa.

Chaplin

Et eksempel: Charlie Chaplin. Han blev født i England, men det var, først da han kom til USA og Hollywood, at han blev kendt. Det er lidt den samme historie med Niels Bohr. Han var født i Danmark, men blev kendt, fordi han var i USA og var med til at udvikle atombomben. Ja, vi praler ikke af det. Men han var en dygtig fysiker – eller kemiker – hvad ved jeg?

Det, jeg prøver at sige, er, at det er helt naturligt, for dygtige og kloge mennesker, at vi gerne vil væk fra det sted, hvor vi opholder os. Vi er nemlig nysgerrige. Og det gælder også spændende byer som for eksempel Berlin.

Billige billetter til Paris

Og derfor finder vi ofte os selv i den situation, hvor vi sidder og leder efter billige flybilletter til et eller andet sted. Det kan være Norge, Kina eller Bornholm.

Lige nu sidder jeg selv og leder efter flyletter til Paris. Grunden til det? Ja, det er meget simpelt: Jeg lytter til musik fra en fransk komponist, som har formået at få mig til at drømme om marker med lavendel, sød harmonikamusik på det lokale torv, god mad i den eneste bistro, byen har. Længere er den ikke.

En flybillet til Paris med forbindelse til Marseille ville være det perfekte valg for mig lige nu. At leje en bil og køre over til den vestlige side ned til Montpellier er ikke svært.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *