Pynt op med Georg Jensen

Hvis der er noget folk kan genkende, når de træder i andres hjem – så er det dansk design og kvalitet. Vi skriver snart december måned, og det er ved at være tid til at finde julepynten frem. Der er ikke mange producenter og designere af isenkram, der kan lave så flot julepynt som danskeren Georg Jensen – og det er da også en personlig favorit. Georg Jensen begyndte sin karriere som sølvsmed allerede som 14 årig, og har sidenhen beriget Danmark med tidløse designs og flot isenkram.

Georg Jensen kom til verden i 1866, og blev i 1892 uddannet som billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han begyndte at arbejde som sølvsmed hos den danske virksomhed Bing og Grøndahl, og fik senere æren af at udstille på verdensudstillingen i Rom, Firenze og Paris. Efter forskellige forsøg på at skabe kunstneriske kreationer åbnede Georg Jensen sin egen sølvsmedebutik, og fik enorm succes. Efter lidt nedtur under 1. Verdenskrig fik Georg Jensen atter vind i sejlene, og han åbnede butikker i bl.a. Berlin, Stokholm, Paris og London.

Georg Jensen har vundet en række priser for hans design og isenkram; eksempelvis designpriser i Barcelona og Bruxelles. Den danske design-konge døde i 1935, efter at have levet et liv som anerkendt og verdensberømt dansk designer.

Juletræet med sin pynt

Hvis jeg kunne få en stak julepynt designet af Georg Jensen, så ville jeg blive rigtigt lykkelig – men det er de færreste, der får den mulighed. Jeg må derfor nøjes med at drømme lidt, og skrive lidt om det i denne artikel. Jeg vil dog helt bestemt ønske mig Jensen isenkram i julegave, og de ønsker jeg har, kommer i nedenstående afsnit.

En af de ting der står højt på min liste, er danskerens Hjertekræmmerhus. De er noget dyrere end almindelige hjertekræmmerhus, men det er også noget helt særligt. Det er den slags isenkram, der går igen fra generation til generation – og bliver en slags familieklenodie. Hvis jeg ikke får fornøjelsen af dette design i julegave, så håber jeg inderligt, at jeg får nogle flere lyseholdere. De er simpelthen perfekte til juletræet, og de gør noget særligt for julehyggen. Se en masse flotte produkter inden for isenkram og interiør hos http://isenkram-tilbud.dk/.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *